Pulitzer Signage

St. Louis, MO, USA

Pulitzer Arts Foundation Signage project interfaces the architecture and landscape to raise public awareness of the Foundation's new mission. The signage is designed to view information at a distance and through various view corridors surrounding the institution; and as a rectangular box, ,the sign frames a miniature landscape below. It is composed of perforated panels that allow natural to artificial light to create a shadow of text that moves across the sidewalk surface throughout the day and evening. At the same time, the sign plays a delicate balance to converse with the pure concrete forms of the Ando building. A separate piece, an inflatable balloon, rises from within the Pulitzer walls to act as an urban beacon.

Copyright © Axi:Ome llc 2019  All Rights Reserved